www.iiiWe.com » ارگونومی در طراحی هتل

 صفحه شخصی راشل زیبائی   
 
نام و نام خانوادگی: راشل زیبائی
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی معماری
شغل:  دانشجو
تاریخ عضویت:  1390/06/06
 روزنوشت ها    
 

 ارگونومی در طراحی هتل بخش معماری

7

با توجه به هتل هایی که در سطح شهر دیده شده و نوع طراحی و کاربرد آن برای انسان و با در نظر اوردن این فکت که استفاده کنندگان رضایت مطلوبی از این فضا نداشتند نگارنده بر آن شد که در مورد طراحی هتل بر اساس روحیات و فیزیک بدن انسان تحقیقی را به عمل آورم؛ به همین دلیل موضوع مقاله خود را ارگونومی در طراحی هتل برگزیدم.

در ابتدا لازم است که یک تعریف ساده از ارگونومی داشته باشیم. ارگونومی کلمه ای یونانی که از دو کلمه ارگو به معنی " کار " و نوموس به معنی " قانون " گرفته شده است و کلا بدن انسان را در محیطی که در آن قرار می گیرد می سنجد.


هدف پژوهش دسته‌بندی نقاط مشترک در نورپردازی فضای خارجی و دستیابی به شاخصه‌های اصلی فضای خارجی هتل و هویت مشترک بیان نور و فضا است. در گردآوری اطلاعات لازم از مشاهده و فیش برداری و گردآوری کتابخانه‌ای و تکنیک های تحلیل و توصیفی استفاده شده است. روش پژوهش به صورت کاملا سیستماتیک و ترکیبی از اطلاعات کتابخانه‌ای و کتب مرجع بین‌المللی و نیز مطالعات میدانی متمرکز به روی موضوع بوده است. ابزار اندازه‌گیری با استفاده از رعایت اصول و انبار انسانی و با استفاده از کتب ارگونومی است.

آغاز کار تحقیق به این ترتیب بود که تصمیم گرفتم با توجه به موضوع تحقیق جامعه آماری را مسافرین هتل های سطح شهر قرار دهیم ، تعداد 100 پرسش نامه در میان مخاطبین توزیع شد؛ با توجه به اطلاعات به دست آمده در این تحقیق به نتایج زیر دست یافتم. ( ما در این قسمت به ذکر اختلافات معنی دار که در پرسش نامه ها وجود داشته می پردازیم ) .

در مورد مکان یابی مناسب برای هتل متوجه شدیم که بیش از 60 درصد افراد پاسخگو تمایل به قرار گیری هتل در منطقه خوش آب و هوای شهر را دارند و در مقابل بیش از 20 درصد در مرکز شهر و در حدود 15 درصد مناطق شهری با کیفیت را ترجیح می دهند و در این جا پاسخگویان اکثرا هتل های بیش از 4 طبقه را می پسندند ، در مورد سیرکولاسیون داخلی هتل بیشتر مسیرهای غیر منظره و غیرقابل پیش بینی و پس از آن حرکت های دایره ای و پس از آن حرکت مستقیم را ترجیح می دهند و هم چنین اکثرا وجود فضای باز برای قدم زدن در هتل را لازم می دانند.

اقل مردم ترجیح می دهند هتلی که در آن اقامت می کنند یا سنتی یا هماهنگ با شهری که به آن سفر می کنند باشد و اکثرا هتل های مدرن یا تلفیقی از مدرن و سنتی را بیشتر می پسندند. بیش از 55 درصد از مسافران هتل افرادی هستند که لزوم نورگیر در اتاق های هتل را الزامی می دانند و این افراد ترجیح می دهند نورگیر در نشیمن باشد و میزان کم نور در اتاق خواب را می پسندند. در میان پاسخ دهندگان در مورد رنگ های به کار گیری شده در اتاق ، رنگ های روشن بیشتر مورد پسند واقع شده است.

تعداد افرادی که وجود تراس را در اتاق می پسندند دو برابر افرادی است که تمایلی به وجود تراس در اتاق ندارند. بیش از 70 درصد وجود تلویزیون را در اتاق الزامی می دانند که در این میان افراد ترجیح می دهند تلویزیون را در ارتفاع معمولی نگاه کنند. بیش از 70 درصد خواستار خوابیدن روی تخت هستند که نیمی از آنان برای خوابیدن به عرض 1.5 متر احتیاج دارند و 71 درصد افراد خواستار وجود محلی برای کمک های اولیه هستند.

نیمی از افراد موقعیت سالن غذاخوری را در بالاترین طبقات و پس از آن در طبقه همکف ترجیح می دهند و در نهایت در مورد نیاز به استفاده کردن دستگیره در سرویس ها حدودا 44 درصد افراد برای بلند شدن از وان نیاز به دستگیره دارند ولی برای سرویس بهداشتی اکثرا بی نیاز هستند.

دوشنبه 27 آذر 1391 ساعت 11:06  
 نظرات    
 
مهدی تارک 19:33 دوشنبه 27 آذر 1391
0
 مهدی تارک
مرسی جالب بود.
رضا چراغی 12:44 سه شنبه 28 آذر 1391
0
 رضا چراغی
خیلی مرسی
مائده علیشاهی 19:23 آدینه 1 دی 1391
0
 مائده علیشاهی
مختصر و مفید
ممنون عزیزم